• foto
 • foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

RAZVIJENOST OBRTA PO OPĆINAMA


Najmanje ili 9 obrta imaju Hlebine, a najviše 34 ima Rasinja.


Što je utjecalo na takvu razliku? Veličina mjesta, udaljenost od Koprivnice ili nešto treće?


 Zadnjih godina bilježimo porast broja obrtnika ukupno na našem širem koprivničkom području no najmanje se to odnosi na navedene općine, a najviše na Grad Koprivnicu.


 


Potpore i programi za obrtnike i poduzetnike u gradovima RH  pa i u Koprivnici više nisu upitne po postojanju, više po ukupnim iznosima koji se za to  izdvajaju.


Udruženje obrtnika Koprivnica ne raspolaže odnosno ne dobiva podatke o mjerama potpora za obrtništvo i poduzetništvo u općinama na svojem području.


Sa gradom Koprivnica Udruženje ima partnerske odnose i vjerujemo da bi takvi odnosi donijeli korist i za obrtnike u općinama. „Mi smo na raspolaganju za suradnju“, izjavio  je Predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol. „Naša stručna služba i na razini udruženja i na komorskoj razini ima iskustvo i volje za savjetovati i pružiti konkretnu tehničku odnosno stručnu pomoć oko mjera poticanja. Potrebna je veća suradnja između općina i udruženja obrtnika od dosadašnje ( pokušali smo  u nekoliko navrata surađivati, naročito po pitanju davanja dozvola za ambulantnu prodaju i sl.)


Poticanje poduzetništva bi trebao biti prioritet jer sa gospodarskom aktivnošću puni se proračun općine i samim tim ima više sredstva za sve projekte općine. No ne bi se trebalo orijentirati samo na proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.Objavljeno: 22.4.2021.


sjena
 • tablica
 • banner banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis