• foto
  • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima te svim proiozvođačima čiji bi proizvod mogao dobiti znak "Hrvatska kvaliteta" ili "Izvorno hrvatsko"


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Znakovi kvalitete“ kojim se potiče kreativnost i inovativnost MSP-ova označavanjem kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda i usluga kroz pružanje potpore za ishođenje znaka kvalitete za proizvode, linije proizvoda, odnosno jednu ili više usluga ili djelatnosti. Evaluaciju i provedbu dodjele sredstava provodit će Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).


Primjenom znakova kvalitete pridonijet će se aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda i usluga te povećanjem njihove prepoznatljivosti na tržištu osiguraju preduvjete za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti. Povećana primjena znakova kvalitete doprinijet će promociji i stvaranju dodane vrijednosti za vrhunske hrvatske proizvode i usluge i stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.


Povodom objavljivanja ovog Poziva, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: „Hrvatski proizvodi već su se izdvojili svojom kvalitetom na europskom tržištu, a ovaj Poziv omogućit će njihovu dodatnu prepoznatljvost. Malim i srednjim poduzetnicima kojima pribavljanje oznaka hrvatske kvalitete predstavlja velik izdatak, ovo je izvrsna prilika za dodatno pozicioniranje njihovih proizvoda na domaćem, ali i europskom tržištu.“Prihvatljivi pružatelji usluga su Hrvatska obrtnička komora za tradicijske i umjetničke obrte te Hrvatska gospodarska komora za znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, kao jedine organizacije koje mogu dodijeliti hrvatske znakove kvalitete. Prihvatljive aktivnosti odnose se na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“, „Tradicijski obrti" i „Umjetnički obrti".


Prijave će se zaprimati od 10. rujna 2018. godine, isključivo putem sustava eFondovi. Više informacija o samom Pozivu nalazi se na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr.Objavljeno: 20.8.2018.


sjena
banner banner banner

Anketa

Anketa:
Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
  Često

  Ponekad

  Rijetko

  Nikad

upis