• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Održana info radionica na temu otvorenog javnog poziva "Kompetentnost i razvoj MSP"


U dvorani HGK Županijske komore u Koprivnici danas, 27. lipnja Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s PORA Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja i HGK Županijskom komorom Koprivnica organizirala je info radionicu na temu otvorenog javnog poziva kojeg je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a odnosi se na povlačenje bespovratnih sredstava iz programa „Kompetentnost i razvoj MSP“ gdje je osigurano 867.000.000,00 kn bespovratnih sredstava za obrtnike, male i srednje poduzetnike kako bi potaknuli stvaranje i proširenje kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, te za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija.


Na radionicu su se odazvali obrtnici s područja Koprivnice kako bi dobili najbitnije informacije o natječaju kojemu je cilj jačanje regionalne konkurencije kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva.


Što se tiče prihvatljivosti projekta, prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen prema Definiciji malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014. – uključuje obrte, zatim iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi najmanje 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna. Intenzitet potpore: izračunava se sukladno Karti regionalnih potpora i Zaključku Vlade Republike Hrvatske, KLASA: 022-03/14-07/145, URBROJ: 50301-05/ 05-14-2 od 24. travnja 2014. te iznosi 35% za srednje poduzetnike i 45% za mikro i male poduzetnike (za glavni projekt, izuzeci su vezani uz savjetodavne usluge i sl.) Bitno je napomenuti da partnerstvo u ovome natječaju nije prihvatljivo.


Natječaj je objavljen u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, te se vodi kao trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga s rokom prijave od 01. lipnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine.


Svi obrtnici koji su zainteresirani za kandidiranje projekata, te se žele dodatno još informirati, mogu se javiti u Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja- PORA te u Obrtničku komoru Koprivnica.Objavljeno: 27.6.2016.


sjena
 • natječaj1
 • natječaj2
 • natječaj3
 • natječaj4
 • natječaj5
 • natječaj6
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis