• foto
  • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

4. Susret graditelja


Hrvatska obrtnička komora organizira 4. Susret graditelja koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. godine u Sisku, Hotel Panonija.


Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore je manifestacija koja okuplja obrtnike i ostale dionike u obavljanju građevinskih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to događaj na kojem obrtnici – građevinari, imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva te, što je još važnije, prenijeti svoja iskustva predstavnicima relevantnih institucija. Stručni skup će se održati kroz predavanja i panel rasprave.


U prvom dijelu skupa, u sklopu panel rasprave ´´Konstrukcijska obnova – aktualno stanje i izazovi´´ pružit će se prikaz aktualnosti u kontekstu potresne obnove. U panelu je planirano sudjelovanje predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, izvođača/obrtnika, predstavnika akademske zajednice, lokalne zajednice i drugih donositelja odluka kako bi zajednički razmatrali trenutne izazove i naučene lekcije iz procesa obnove nakon potresa. Fokus će biti na suradnji između različitih sektora, uključujući javni sektor, privatne investitore, civilno društvo i građane, kako bi se osigurao kontinuitet cjelovite obnove koja uzima u obzir i socioekonomske i ekološke aspekte. Rasprava će također naglasiti važnost implementacije preventivnih mjera kako bi se smanjila ranjivost na buduće potrese i stvorili otporniji zajednički prostori.


U drugom dijelu, također kroz predavanja i panel raspravu s naslovom ´´Obrazovanje i budućnost radne snage´´, dotaknut ćemo se izazova i perspektiva vezanih uz dostupnost kvalificirane radne snage u sektoru. Sudionici bi se trebali osvrnuti na trenutne trendove u strukovnom obrazovanju i zapošljavanju, nedostatak radne snage, obrazovne programe i inovativne pristupe regrutaciji radnika. Razmatrat će se i mogućnosti suradnje između tvrtki, obrazovnih institucija i vlasti kako bi se stvorio održiv ekosustav radne snage. Obrazovanje i stručno usavršavanje radnika ključno je kako bi se zadovoljile rastuće potrebe graditeljskog sektora.


Zadnja panel rasprava ´´Problematika u procesu gradnje´´ fokusirat će se na aktualnu problematiku u graditeljstvu, a posebna pažnja posvetit će se odnosima između izvođača i projektanata, kao i izazovima koji proizlaze iz zabrane građevinskih radova tijekom turističke sezone. Sudionici će se osvrnuti na nedostatke vezane uz prateću dokumentaciju u gradnji te poteškoće u komunikaciji između ove dvije ključne skupine u procesu gradnje, ističući potrebu za jačim partnerstvom i međusobnim razumijevanjem uspješnog izvođenja projekata.


Informacije i rezervacija hotelskog smještaja:


Adresa: Hotel Panonija, I. Kukuljevića Sakcinskog 21, 44000 Sisak, Croatia


Rezervacija smještaja:


Za rezervaciju smještaja, molimo javiti se na mail: recepcija@hotel-panonija.hr ili na broj recepcije 044-515 600 - potrebno je naglasiti da se rezervacija vrši za 4. Susret graditelja HOK-a jer je za sudionike omogućeno 10% popusta na sobe (smještaj).Objavljeno: 1.2.2024.


sjena
banner banner banner

Anketa

Anketa:
Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
  Često

  Ponekad

  Rijetko

  Nikad

upis