• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

IZLOŽBA CVIJEĆA „NOVI POČECI“ I SAJAM STARIH ZANATA U MUZEJU GRADA KOPRIVNICE


U ponedjeljak, 27. veljače, u Muzeju grada Koprivnice otvorena je izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke. županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe cvijeća, organiziran je i Sajam starih zanata na kojem su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Otvorenju su prisustvovali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić i drugi gosti.

Izložbu su pripremali koprivnički cvjećari, a završnim pripremama pridružili su se cvjećari s područja cijele Hrvatske – članovi Udruženja obrtnika Rijeka, Udruženja obrtnika Split, Udruženja obrtnika Vinkovci, Udruženja obrtnika Osijek, Udruženja obrtnika Sv. Ivan Zelina i Udruženja obrtnika Petrinja.

Posjetitelji su mogli vidjeti kreacije napravljene od cvijeća, a svaki od elemenata predstavlja jednu od tema: zemlja, voda, vatra, zrak i sunce.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju istaknuo kako se u današnje vrijeme nije lako opstati na tržištu kao obrtnik, a ovakve su izložbe pokazatelj potencijala hrvatskog obrtništva.

Tihomir Košćak, predsjednik Sekcije cvjećara Udruženja obrtnika Koprivnica, istaknuo je kako su izložbom, koja je organizirana nakon višegodišnje stanke, željeli približiti kako nam svima treba sunce, zrak, voda, zemlja, a tu je i element kaosa koji pokazuje stanje u današnjem svijetu. Zahvalio se svim gostima cvjećarima koji su dali svoj doprinos izložbi.

Izložbu je moguće posjetiti u Muzeju grada Koprivnice do subote, 04. ožujka u redovnom radnom vremenu Muzeja.


Također, u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine u prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana je besplatna prezentacija / edukacija za cvjećare "Z Pušlekovog vrta".


Prezentaciji je prisustvovalo 40-ak cvjećara iz cijele Hrvatske, a prezentaciju je održala Anita Harambašić, vlasnica obrta za cvjećarstvo, trgovinu i usluge PUŠLEK. Anita je prisutnim cvjećarima prezentirala izradu kreacija od suhog cvijeća, a svi prisutni izrazili su zadovoljstvo održanom prezentacijom.Objavljeno: 2.3.2023.


sjena
 • Novi počeci 1
 • Novi počeci 2
 • Novi počeci 3
 • Novi počeci 4
 • Novi počeci 5
 • Novi počeci 6
 • Novi počeci 7
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis