• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Koprivnička frizerka Marija Posavec dobitnica medalje Grada Koprivnice 2016.


Marija Posavec rođena je 8. kolovoza 1957. godine u Đelekovcu gdje je završila osnovnu školu, a 1975. godine završava Školu za obrazovanje kadrova u privredi “1.MAJ” u Koprivnici i postaje kvalificirani radnik frizerske struke za zanimanje ženski frizer.


Praktični dio naukovanja obavila je kod cijenjenog brijača frizera Jože Horvata koji je 1974. godine otišao u mirovinu, a njegovu radnju na Trgu mladosti preuzima Zvonko Balaš kod kojeg se Marija Posavec zapošljava 1976. godine i radi sve do njegove smrti 1987. godine kada ona preuzima radnju i postaje samostalni obrtnik i vlasnik Frizerske radnje za žene “Marija”.


Godine 1992. mijenja lokaciju i do danas uspješno posluje sa četiri djelatnice u frizerskom salonu “Mullier”.


Kroz 30 godina rada izučila je oko 45 učenika od kojih je neke i zaposlila u svom salonu, a nekolicina ih ima svoje frizerske salone na što je veoma ponosna. Svake godine, od 1999. godine nominirana je od Zavoda za poslovna istraživanja kao istaknuti hrvatski obrtnik i uvedena je u njihovu Zlatnu knjigu.


Vrlo rado se odaziva na razne humanitarne revije i dobitnica je mnogih priznanja i zahvala. Dobitnica je Priznanja Udruženja obrtnika Koprivnica “Brončana cehovska škrinjica” i Priznanja Ministarstva poduzetništva i obrta “Šegrt Hlapić”, a članica je i Obrtničkog savjeta Grada Koprivnice.


Marija Posavec majka je dvije kćeri, od kojih je jedna završila za frizerku u Strukovnoj školi u Varaždinu i ima svoj salon u zajedničkom poslovnom prostoru.


 


Preuzeto sa: www.drava-info.hrObjavljeno: 22.11.2016.


sjena
 • Marija Posavec
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis