• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

KOPRIVNIČKE FRIZERKE UČILE O TRADICIJSKIM FRIZURAMA


Jedan od glavnih ciljeva Udruženja obrtnika Koprivnica je iniciranje i sufinanciranje cjeloživotnog učenja obrtnika pa su zahvaljujući tome dvije frizerke (Lidija Vasiljević i Tanja Balog) pomoćnica Ella Vasiljević i učenica Teja Gašparić bile na stručnom usavršavanju u izradi tradicijskih frizura u Vinkovcima u udruzi Gatalinka koja se specijalno bavi tim dijelom hrvatske baštine. Naše frizerke bile su zadivljene bogatstvom slavonskih tradicijskih frizura no i velikim trudom koji se u to mora uložiti da bi se savladala tehnika. Udruženje obrtnika Koprivnica izdalo je 2008.g. brošuru o tradicijskim frizurama Podravine te organiziralo sa Sekcijom frizera nekoliko revija takvih frizura.
Plan je organizirati u Koprivnici seminar za mlade frizerke i naučiti ih izradi tradicijskih frizura Podravine kako bi svaka generacija frizera bila upoznata sa tim dijelom naše baštine.
Zahvaljujući pomoći koprivničke etnologinje Vesne Peršić-Kovač proučiti će se izrada još nekih novih frizura koje su u međuvremenu još otkrivene i proučene. U Udruženju se nadaju da će se netko od mladih frizera/ki zainteresirati za frizersku baštinu te nastaviti sa takvim aktivnostima.










Objavljeno: 31.5.2015.


sjena
 • Koprivničke frizerke učile o tradicijskim frizurama
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis