O nama
 
 

14.10.2004.
Sekcija trgovaca održala 2. ovogodišnju sjednicu

U četvrtak, 14.listopada 2004.Sekcija trgovaca održala je svoj 2.ovogodišnju sjednicu sa slijedećim dnevnim redom.

1.Zaštita na radu

2. Odluka o dopuštenoj visini kala,rastepa, kvara i loma ( HOK, 30.lipnja 2004)

3. Izvještaj sa Kongresa trgovaca

4. Donacije ( u robi )

5.Prijedlog novog Zakona o trgovini

6.Inspekcije u trgovini

7.Razno

 

 

Okupilo se13 trgovaca od 83 pozvanih.

 

Tajnica Udruženja je ukratko predstavila novosti u svezi primjenom Izmjena i dopuna Zakona o zaštiti na radu koje nastupaju sa 9.listopadom. Trgovci nisu izuzeti kao djelatnost pa je još i ta obveza teško primljena. Svi oni koji imaju zaposlenike morati će zadovoljiti propisane uvjete.

 

Svim nazočnim je podijeljena Odluka o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma i nije bilo pitanja u svezi s tim.

 

Izvještaj sa Kongresa trgovaca održanog proljetos u Zagrebu je podnio predsjednik Sekcije Darko Pernjak koji nije bio zadovoljan izborom tema ni načinom rada na Kongresu jer njemu sve djeluje previše svečarski nego radno.Njegov je prijedlog da teme izabiru Sekcije odnosno Cehovi sa terena.

 

Predsjednik Pernjak je članovima prenio molbu predsjednika Udruženja da pripomognu donacijama u robi ( sokovi i sl) obnovi glazbenog paviljona kojeg besplatno obnavljaju naši majstori. Donacije bi služile radnicima za hranu i piće.

 

Što se tiče novog prijedloga Zakona o trgovini nije bilo novih primjedbi osim onih koje vrijede i za postojeći zakon, a prihvaćene su primjedbe HOK-e.Predsjednik Pernjak će detaljnije proučiti navedeni zakon i poslati primjedbe. Za rad u nedjelju nazočni su se izjasnili kao protiv, ali za totalnu zabranu.

 

Kod teme br.6 odnosno oko inspekcija bilo je najviše rasprave. Nazočnima je predočen popis davanja koje prosječno imaju trgovci godišnje. Većina se slaže da je veliko opterećenje cijena briseva jer je loklani Zavod za javno zdravstvo monopolist u tome.

Predlaže se ispitati konkurencija i iz okolnih mjesta što vrijedi i za baždarenje i slične obveze odnosno izdatke.

 



< nazad   ispiši
48000 Koprivnica, Taraščice 19, Tel/fax:048/624-206 tel. 048/222-394
E-mail: uokc@kc.htnet.hr
mb:03010988, žiro račun 2386002-1100504274
© Pikant marketing