O nama
 
 

2.11.2004.
Otvoren Poduzetnički inkubator


U sklopu proslave Dana Grada Koprivnice, 2.studenog 2004. otvoren je Poduzetnički inkubator , novi prostor za poduzetnike početnike u Ulici Taraščice 19, u dvorištu u prostorima Udruženja obrtnika Koprivnica koje ih je na 30 godina iznajmilo Gradu na osnovu sporazuma o suradnji .Tvrtku Koprivnički poduzetnik d.o.o., nosioca tog projekta, osnovao je Grad Koprivnica u prosincu 2001.godine s ciljem podupiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva putem osiguravanje poslovnog prostora i pružanje poslovnih, tehničkih i obrazovnih usluga.

Program je namijenjen poduzetnicima početnicima i onima čija poduzeća djeluju do godinu dana, a bave se ili se namjeravaju baviti proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju. Svim stanarima pružat će se organizacijska i savjetodavna pomoć, subvencionirati zakupnina poslovnog prostora te pružati administrativne usluge, omogućiti korištenje telefaxa, kopiranje, a prema potrebi i interesu pripremat će se i stručni seminari. Poduzetnički inkubator formalno već radi, no trenutno se svi poslovi vezani uz inkubator odvijaju putem stručnih službi Grada.

Otvaranjem poslovnog objekta na Taraščicama stvoreni su preduvjeti za pomoć poduzetnicima početnicima do trenutka kad će biti osposobljeni za samostalno poslovanje. Aktivnosti poduzetničkog inkubatora usmjerene su na pronalaženje poduzetnika (raspisan je natječaj) koji bi ušli u nove poslovne prostore.

Direktorica Koprivničkog poduzetnika Jasmina Stričević rekla je kako je u adaptaciju zgrade za koju je Udruženju plaćeno 120.000 kn zakupnine za 30 godina uloženo još oko 250.000 kuna, a objekt je besplatno osiguralo Osiguranje Zagreb. U prvoj godini najam će biti besplatan, dok će se u drugoj godini naplaćivati najam od 3 eura po m2. Otvaranje poduzetničkog inkubatora pozdravili su i gradonačelnik Zvonimir Mršić te predsjednik Udruženja obrtnika Vlado Funtek koji je naglasio da je ovo jedinstveni primjer suradnje obrtnika i jedinice lokalne samouprave. Udruženje obrtnika Koprivnica je zadovoljno jer je dotrajali objekt obnovljen i služi obrtnicima odnosno poduzetnicima.



< nazad   ispiši
48000 Koprivnica, Taraščice 19, Tel/fax:048/624-206 tel. 048/222-394
E-mail: uokc@kc.htnet.hr
mb:03010988, žiro račun 2386002-1100504274
© Pikant marketing