26.1.2010.
UGOSTITELJI SE JOŠ NE PRIPREMAJU ZA PRIMJENU "ANTIPUŠAČKOG ZAKONA" 9.travnja
Sekcija ugostitelja koprivničkog Udruženja obrtnika Koprivnica održala je 18.siječnja 2010. svoju prvu ovogodišnju sjednicu. Kako se približava rok za potpunu primjenu Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda odnosno istek roka u kojem je bilo dopušteno pušenje. Upravo zato je Udruženje obrtnika pozvalo koprivničku tvrtku koja se bavi uvođenjem klimatizacijskih sustava KLIME POSAVEC kako bi se ugostitelji pobliže upoznali sa mogućnostima i cijenama. Za sada je samo ROOSTER PUB krenuo u prilagođavanje Zakonu. Dalo se zaključiti da su svi oprezni s tom investicijom jer se opet čeka neka izmjena. Upravo zato nije dobro prečesto mijenjanje Zakona jer dovodi u zabludu. Ako pri uvođenju Zakona, 9.travnja 2010. odmah dođe do kažnjavanja to će biti isključivo odgovornost Ministarstva zdravstva. No dalo se zaključiti iz rasprave da se većina restorana neće odlučiti na tzv.pušačke komore jer su jednostavno preskupe. Ugostitelji su sa predstavnikom «Zagrebinspekta» ponovili «gradivo» oko zaštite na radu jer je u zadnje vrijeme bilo pojačanih nadzora. Obuku radnika za zaštitu na radu i za zaštitu od požara ima većina dok nedostaju elaborati procjene opasnosti. Tajnica udruženja upoznala ih je sa novima Cjenikom za odvoz otpada, sa čim također nisu bili oduševljeni. Nažalost, većinu vremena na sjednicama provede su najavi, objašnjenju novih zakona, propisa koji uvijek imaju za rezultat neke nove troškove. Ugostiteljstvo bilježi gubitke u cijeloj državi. Do većeg zatvaranja objekata na koprivničkom području nije došlo no što će donijeti jesen, naravno ne znaju ni ugostitelji. Županijska Udruga kuhara pokušava obnoviti tradiciju proslave ugostiteljske nove godine i poziva sve ugostitelje u nedjelju 24.siječnja 2010.na proslavu, ovaj put u restoran»Zlatan». Uz tu proslavu zanimljivo je da će hranu pripremati renomirani kuhari iz Kuharskog saveza Hrvatske. Na kraju ugostitelji su se jedni drugima požalili na situaciju sa zaključkom da ako ništa drugo, dobro je da se upravo zbog toga sastaju, jer najbolje ugostitelja razumije upravo ugostitelj.
< nazad ispiši
|