30.3.2007.
UGOSTITELJI ZAPOČELI USKLAĐIVANJE SVOJEG POSLOVANJA PREMA HACCP načelima
U tri dana (od 28-30.ožujka) ekipa stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo iz Koprivnice predvođena dipl.sanitarnim inž. Sanjom Švegović iz Nastavnog tima zavoda za javno zdravstvo iz Primorsko-goranske županije obišla je 12 ugostiteljskih objekata i jednu pekaru sa područja KKŽ.
Time se realizirala druga točka suradnje Udruženja obrtnika Koprivnica i Zavoda za javno zdravstvo KKŽ na uvođenju HACCP načela u ugostiteljske objekte prema Zakonu o hrani čija je primjena odgođena do 1.1.2009.
Nakon predavanja u ožujku zainteresirani su ugostitelji ispunili zahtjev za analizom stanja u svojem objektu i ona se provodila ovih dana
Analiza će rezultirati i pismenim izvješćem sa prijedlozima mjera za usklađivanje sa HACCP načelima.
Troškove oko snimanja situacije i pismenih izvješća preuzeo je koprivnički Zavod tako da je za ugostitelje ovaj dio besplatan.
Sve što sada nije prema propisima ugostitelji će imati vremena izmijeniti i upravo zato je provedena ova akcija kako bi se na vrijeme krenulo u usklađivanje sa zakonom jer u nekim će slučajevima biti potrebni i građevinski zahvati te nabava skuplje opreme.
Svi uključeni u projekt izrazili su zadovoljstvo što će županijsko ugostiteljstvo među prvima u Hrvatskoj uskladiti svoje poslovanje prema HACCP načelima
< nazad ispiši
|