22.3.2007.
SEMINAR O UVOĐENJU HACCP SUSTAVA ZA UGOSTITELJE
U organizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica i Zavoda za javno zdravstvoKoprivnica i Rijeka za ugostitelje i proizvođače hrane i pića održana je prezentacija HACCP sustava čije uvođenje za sve subjekte koji posluju s hranom, propisuje Zakon o hrani.
Navedene odredbe Zakona stupaju na snagu početkom 2009.godine no za veliki broj će morati poduzeti mjere koje iziskuju veća ulaganja odnosno više vremena i angažmana.
HACCP sustav je u biti sustav samokontrole koji omogućava izbjegavanje kritičnih situacija.
Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Rijeka prezentirali su slikama i riječima na koji način pristupiti uvođenju mjera HACCP-a odnosno na što treba obraititi pažnju.
Kako bi svoje praktično znanje prenijeli kolegama u Koprivnici djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Rijeka će u ožujku obići destak županijskih ugostiteljskih objekata i izvršiti analizu koja neće biti obvezujuća, ali će ukazati na kritične točke svakog pojedinog objekta.Ta će analiza poslužiti kao vodič vlasnicima kako bi znali što treba promijeniti da bi zadovoljili zakonske odredbe. Ovakve analize kada ih provode privatne tvrtke imaju cijenu od oko nekoliko tisuća kuna.
Zahvaljujući suradnji koprivničkog Udruženja obrtnika i koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo učiniti će se veliki korak za kvalitetu ugostiteljske usluge od kojeg će imati koristi i ugositelji i šire pučanstvo Županije.
< nazad ispiši
|