• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Obavijest vezana uz fiskalizaciju - problemi s certifikatima


Porezna je uprava objavila novu obavijest vezano uz probleme fiskalizacije nastale zbog zamjene certifikata koja je onemogućila fiskaliziranje računa 13. lipnja 2016. 


Prema obavijesti potrebno je postupiti na način da se izdaju računi iz prethodno u Poreznoj upravi ovjerene knjige računa koji se naknadno dostavljaju u Poreznu upravu radi dodjele JIR-a od strane Porezne uprave.


Obrtnik je također obvezan sastaviti interni zapisnik u kojem će evidentirati nastale promjene i priložiti ga uz interni akt u kojem su zabilježene sve promjene. Zapisnik i interni akt treba čuvati kako bi se kod provedbe nadzora mogao predočiti inspektorima, no nije ga potrebno dostavljati Poreznoj upravi.


Obveznicima fiskalizacije se preporuča da se obrate svojoj informatičkoj podršci ili proizvođaču softvera radi nadogradnje blagajničkog sustava novim javnim ključem certifikata Porezne uprave. 


Fina je na svojoj stranici stavila i upute kako se preuzimaju i instaliraju certifikati sa slikama: http://www.fina.hr/Default.aspx?art=10758 ,


a na web stranici http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1707 je stavljen dokument s opisom promjena u certifikatima. 


 Detaljnije informacije svakako pogledajte na stranici:  


http://www.porezna-uprava.hr/Lists/Vijesti/Vijest.aspx?ID=1568&RootFolder=%2FLists%2FVijesti&Source=http%3A%2F%2Fwww%2Eporezna% 


 


 


 Objavljeno: 17.6.2016.


sjena
 • fiskalizacija
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis