188 milijuna kuna potpora (frizerski, tradicijski obrti, intelektualne usluge...)


Prvi puta otvoren je natječaj za nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima vrijedan 188 milijuna kuna, a koji bi treba osigurati ostanak ljudi na selu. Natječaju „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH, svrha je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.


U Ministarstvu ističu kako je moguće ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, ali i pružanja usluga koji može obuhvaćati one poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge.  Moguće je ulagati i u turizam te tradicijske obrte. Konzultanti  za EU fondove, ističu  kako za ovu mjeru vlada veliki interes, jer  obuhvaća široko područje mogućih ulaganja pa se može, primjerice , dobiti novac za dječje vrtiće i igraonice, domove za starije, frizerske salone, ali i kupnju domaćih životinja za rekreacijske i terapijske svrhe ili kupnju bicikla u svrhu pružanja turističkih usluga itd.


Prihvatljivi korisnici su gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika  najmanje godinu prije podnošenja Zahtijeva za potporu . Visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kuna, a zahtjevi za potpore mogu se predavati od 12. ožujka do 23. travnja ove godine.


 


 


 


Preuzeto sa: Poslovni dnevnikObjavljeno: 6.2.2018.


 • Anketa

  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad


  Rezultati