Koprivničke kuglačice – obrtnice osvojile su treće mjesto u Hrvatskoj


Kuglačice Udruženja obrtnika Koprivnica osvojile su treće mjesto na 62. Prvenstvu obrtničkih klubova što je održano u Malom Lošinju. Srušile su 562 čunja po takozvanom ‘narodnom načinu’ što podrazumijeva samo čišćenje.

U konkurenciji parova koprivničke kuglačice osvojile su peto, a u pojedinačnoj konkurenciji šesto mjesto.


Kako nam je rekla koprivnička frizerka Tanja Balog, ovo je koprivničkim kuglačicama drugi nastup na 62. Prvenstvu obrtničkih kuglačkih klubova Republike Hrvatske. Prvi su puta bile pozvane prije dvije godine i prvi puta nastupile. Potom su se 2016. god. pridružile Kuglačkom klubu Koprivnica, inače drugoligašu, s kojim redovno treniraju i tako sudjeluju na natjecanjima.


U ekipi koprivničkih kuglačica obrtnica uglavnom su frizerke. Uz Tanju Balog, tu je još Sandra PehnecMirjana Gabaj i Silvija Vadla i građevinarka Marija Vrabelj Capek.


Na ovom prvenstvu nastupile su Marija Balog, Mia Capek te Ljubica Dorić. 


Osim trećeg mjesta u ekipnom poretku, u Koprivnicu je stigla i nagrada za najmlađu sudionicu. Dobila ju je 18-godišnja Tanjina kćer Marija Balog.


Iz koprivničkog Udruženja obrtnika podsjećaju da je obrtnička kuglačka liga nekad bila iznimno jaka. Održava se još od 1956. godine, a koprivnički kuglači bili su ekipni pobjednici 1994. godine.


Iduće godine sudjelovat će na prvenstvu što će biti održano u obližnjem Čakovcu. Nastup na kuglačkim obrtničkim prvenstvima sufinancira Udruženje obrtnika.


 


preuzeto sa: www.drava-info.hrObjavljeno: 26.9.2017.


 • Anketa

  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad


  Rezultati