KOPRIVNIČKE FRIZERKE UČILE O TRADICIJSKIM FRIZURAMA


Jedan od glavnih ciljeva Udruženja obrtnika Koprivnica je iniciranje i sufinanciranje cjeloživotnog učenja obrtnika pa su zahvaljujući tome dvije frizerke (Lidija Vasiljević i Tanja Balog) pomoćnica Ella Vasiljević i učenica Teja Gašparić bile na stručnom usavršavanju u izradi tradicijskih frizura u Vinkovcima u udruzi Gatalinka koja se specijalno bavi tim dijelom hrvatske baštine. Naše frizerke bile su zadivljene bogatstvom slavonskih tradicijskih frizura no i velikim trudom koji se u to mora uložiti da bi se savladala tehnika. Udruženje obrtnika Koprivnica izdalo je 2008.g. brošuru o tradicijskim frizurama Podravine te organiziralo sa Sekcijom frizera nekoliko revija takvih frizura.
Plan je organizirati u Koprivnici seminar za mlade frizerke i naučiti ih izradi tradicijskih frizura Podravine kako bi svaka generacija frizera bila upoznata sa tim dijelom naše baštine.
Zahvaljujući pomoći koprivničke etnologinje Vesne Peršić-Kovač proučiti će se izrada još nekih novih frizura koje su u međuvremenu još otkrivene i proučene. U Udruženju se nadaju da će se netko od mladih frizera/ki zainteresirati za frizersku baštinu te nastaviti sa takvim aktivnostima.


Objavljeno: 31.5.2015.


 • Anketa

  Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
    Da, dobar je

    Ne, prethodni je bio bolji

    Nisam siguran


  Rezultati